Nieuws

Ook Someren in de bouw

U leest het goed. Ook op locatie Someren gaat de schop in de grond. Dat vindt over twee jaar plaats, nadat het huidige traject is afgerond. We zijn namelijk op dit moment druk bezig met het onderzoeken en ontwerpen van het meest ideale gebouw dat past bij het Varendonck College en dat past bij de school voor de toekomst. Nog voordat dit bericht de pers heeft bereikt, willen wij u graag met trots alvast een schets presenteren van de verbouwing op locatie Someren. Wij houden u op de hoogte.

Alle leerpleinen zijn klaar

De verbouwing schiet inmiddels flink op. Op 22 september zijn de eerste twee leerpleinen feestelijk geopend en afgelopen dinsdag werden de lintjes bij de laatste leerpleinen en het personeelsgebied doorgeknipt. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Bankers, die een rondleiding kreeg door het gerenoveerde deel van de school.

Update renovatie

De verbouwing schiet flink op. Op 22 september zijn de eerste twee leerpleinen feestelijk geopend en na de herfstvakantie nemen we de twee andere leerpleinen en het personeelswerkgebied in gebruik. Na de herfst veranderen de ingangen en de pauzeruimtes voor leerlingen.

Impressie opening leerpleinen

Wat zijn we trots op hoe mooi de leerpleinen zijn geworden. Bekijk hier de eerste foto’s van de vandaag geopende leerpleinen, (met dank aan Rob Fritsen van Siris).

De eerste leerpleinen zijn geopend!

De verbouwing schiet inmiddels lekker op. Vandaag zijn de eerste twee leerpleinen feestelijk geopend. Het talenplein werd geopend door leerpleinbegeleiders Lizeth van Mourik en Erna Kerkers. Het plein Kunst & Techniek werd geopend door Marie-José Lodewijks.

De verbouwing in beeld

De renovatie vordert en graag laten we wat beelden zien van de (sloop)werkzaamheden.

Kunst & Techniek opgeleverd

Fase 1 is afgerond. Dit betekent dat Kunst & Techniek en een aantal lokalen M&M op 7 mei bouwkundig zijn opgeleverd. Het ziet er prachtig uit. Op dit moment zijn collega’s en het schoonmaakbedrijf druk met het schoonmaken en inrichten van deze ruimtes.  In juni organiseren we een creatieve, digitale  officiële opening van deze vleugel.

Voortgang renovatie

Door de afwezigheid van leerlingen zijn we al gestart met de twee volgende fases die eigenlijk in de meivakantie zouden starten.  Dit betreft de mediatheek met omliggende lokalen en het hoog gedeelte van aula 2 (fase 4a) en de gehele BINAS-vleugel (fase 3).

De renovatie gaat door

Er zijn geen leerlingen en docenten te zien in Asten. En toch is het niet leeg, want de renovatie gaat gewoon door. Mevrouw Willems geeft ons een rondleiding door het gerenoveerde deel.

#varendonckvloggers bij kick-off

Sven en Sanne namen een kijkje bij de start van de verbouwing van het Varendonck College in Asten. Ze maakten kennis met de mensen achter ‘de school van de toekomst’.

Nieuw pauzerooster in verband met de verbouwing

Omdat de lokalen 33 t/m 40 volop verbouwd worden en alle leerlingen nu in de andere lokalen ondergebracht zijn, is de vroege pauze van 12.10 extra druk geworden.

De verbouwing is nu echt gestart!

De verbouwing in Asten neemt serieuze vormen aan nu de sloop echt is begonnen. Bent u benieuwd wat er achter de gesloten deuren allemaal gebeurt? Deze foto’s laten zien wat er nu over is van lokaal 33 tot en met 42.

Deel fietsenstalling verplaatst

In verband met de start van de renovatie gaan we per 6 januari 2020 een deel van de fietsenstalling verplaatsen.

We gaan van start

Met het omslaan van een muurtje gaf Teun Bakens van de leerlingenraad symbolisch het startsein voor de renovatie van het Varendonck College. Fase 1 van de renovatie start in de tweede week van januari 2020.

We trappen af!

Dinsdagmiddag 10 december 2019 vindt de aftrap plaats van de renovatie van locatie Asten.

Feestelijke presentatie ontwerp renovatie

In aanwezigheid van leerlingen, raadsleden, wethouders, leden van de ouderraad en vele anderen presenteerde rector van Nieuwenhuijsen 13 mei de plannen voor de renovatie van het Varendonck College in Asten.