Nieuws / De fases van de verbouwing

De verbouwing schiet flink op. Op 22 september zijn de eerste twee leerpleinen feestelijk geopend en na de herfstvakantie nemen we de twee andere leerpleinen en het personeelswerkgebied in gebruik. Voor de herfstvakantie zijn alle fases opgeleverd zoals gepland. We zijn ontzettend blij en trots op het mooie resultaat en de positieve reacties die we krijgen.

Een aangepaste fase 5 gaat in de herfstvakantie van start. Dat wil zeggen dat we starten met de bouw van de bovenbouwaula. De aula voor de onderbouw wordt voorzien van een nieuw dak. Dit betekent dat we de herfstvakantie tot de meivakantie (oftewel gedurende deze fase van de renovatie) geen aula’s hebben voor de leerlingen. Daarom hebben we in het bestaande personeelsgebied een pauzegebied voor leerlingen gemaakt. Ook studieruimte 1 en de omliggende lokalen 2 tot en met 7 gaan als pauzegebied fungeren. De hoofdingang verplaatsen we naar de oude aula van de bovenbouwleerlingen (wat nu het nieuwe plein Mens & Maatschappij is). Dit is te bereiken via de oprit vóór de gymzalen vanuit Asten gezien. Bekijk hieronder de plattegrond waarop de nieuwe ingangen en pauzeruimtes staan aangegeven.

We verwachten dat deze fase tot en met mei 2021 duurt. Daarna start fase 6. Dat is het slopen van de lokalen 1 tot en met 7 en het oude personeelsgebied. Aansluitend wordt het buitenterrein ingericht. We verwachten dat we met ingang van het nieuwe schooljaar een nieuw gebouw hebben in een mooi aangelegd park aan een heringerichte Beatrixlaan. Een heel mooi begin van schooljaar 2021-2022.

16 oktober 2020