Nieuws / De fases van de verbouwing

22 september 2020

De verbouwing schiet inmiddels lekker op. Vandaag zijn de eerste twee leerpleinen feestelijk geopend. Het talenplein werd geopend door leerpleinbegeleiders Lizeth van Mourik en Erna Kerkers. Het plein Kunst & Techniek werd geopend door Marie-José Lodewijks.

Het Varendonck College heeft de afgelopen jaren ingezet op meer zelfregie voor de leerlingen. We willen dat onze leerlingen meer inzicht krijgen in en eigenaar zijn van hun eigen leerproces en hun eigen manier van leren. Het werken op de leerpleinen is hierin een belangrijke volgende stap, omdat ze daar kunnen kiezen uit verschillende werkplekken en werkvormen. Wij kunnen dan ook niet wachten om op de leerpleinen te gaan werken.

In verband met de Corona-maatregelen hebben we de opening alleen met leerlingen en docenten gevierd. Hopelijk kunnen we iedereen uitnodigen als ons schoolgebouw helemaal klaar is! U kunt hier de eerste foto’s van de leerpleinen al bekijken (met dank aan Rob Fritsen van Siris).